Spineshank biografie
Rockwave Menu
Voorpagina
Ledenlijst
Registreren

 
Rockwave: rock, punkrock, hardrock, metal en meer!Rockwave categories
Album reviews
Band biographies
Concert reviews
General messages
News
Photo's
Video's

Rockwave new profiles
rockXinXmyXlife
G-G__S
Xjuz-kimmie
SnakkaH
Music_
abasinp
Sparky
San
Teuntje
Sabine

Rockwave bands
Arctic Monkeys
Army of Freshmen
Audioslave
Billy Talent
Black Stone Cherry
Buckcherry
Chevelle
Cradle of Filth
Hinder
Incubus
Karnivool
My Chemical Romance
Nickelback
Nonpoint
Pearl Jam
Raintime
SikTh
Skindred
Soundgarden
Spineshank
Spinvis
Stereoside
System of a Down
Three Days Grace
Trapt

Rockwave Partners en Links
Urenregistratie software
Gratis urenregistratie software
Urenregistratie Mac / OSX


Rockwave advertentie

Google
 

Raintime biografie Raintime biografie

Raintime is een Italiaanse melodic death metal band die bij elkaar is gekomen in 1999. De band is onder andere door Iron Maiden, Children Of Bodom, In Flames, Helloween en Dream Theater beÔnvloed. Op dit moment bevat hun muziek zowel de sfeer van Finse power metal als de Zweedse melodische death metal, met wat invloeden van trash en metalcore. Nadat ze in 2005 het album Tales From Sadness hadden uitgebracht, hebben ze in 2007 onder de producer Bieler Bros. Records het album Flies & Lies uitgebracht.

De huidige bandopstelling is:
Claudio Coassin - Zang
Luca Michael Martina - Lead gitaar
Matteo Di Bon - Gitaar
Michele Colussi - Basgitaar
Andrea Corona - Keyboard
Enrico Fabris - Drums

Meer informatie:
Raintime OfficiŽle website
Raintime MySpace
Bieler Bros. Records

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 2
Categorie: Band biography | Geplaatst: 28 oktober 2007 om 18:46SikTh biografie SikTh biografie

SikTh is een zeskoppige progressive/technical metal band, die is opgericht in Watford, Engeland. Ze zijn gevormd in maart 2001. Hun muziek wordt wel 'noisecore' of 'weirdcore' genoemd. De bandleden zijn Mikee W Goodman (zanger), Justin Hill (zanger), Dan Weller (gitarist), Pin (gitarist), James Leach (basgitarist) en Dan 'Loord' Foord (drummer).

Hun debuut EP "Let the transmitting begin" was eerst in 2002 in Groot BrittanniŽ uitgebracht, met nummers die later allemaal op hun debuutalbum "The Trees Are Dead & Dried Out... Wait For Something Wild" gekomen. Dit album was op 18 augustus 2003 uitgekomen. Van dat album waren twee singles uitgekomen: "Scent Of The Obscene" en "Peep Show".

Het nieuwste album "Death of a Dead Day" is op 26 juni 2006 uitgebracht in Groot BrittanniŽ, nadat de band opgetreden had op het Download Festival. Later in dat jaar, heeft de band verder getourd. Tevens is de band ingeschreven bij het onafhankelijke label Bieler Bros. Records.

Sikth OfficiŽle Website
Sikth MySpace
Bieler Bros. Records

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 0
Categorie: Band biography | Geplaatst: 28 oktober 2007 om 18:46Nonpoint biografie Nonpoint biografie

Nonpoint is een in 1997 gevormde vierkoppige band die alternative metal/rap-metal muziek maakt. De band bestaat uit twee leden uit Puerto Rico (de zanger Elias Soriano en de drummer Robb Rivera) en twee Amerikaanse leden (de gitarist Andrew Goldman en de bassist "K. Bastard" ofwel KB). Een aantal nummers zijn daarom ook in het Spaans gezongen, maar het grootste deel van de teksten is Engels. Andrew Goldman en KB zijn ex-leden van de band Fuse.

De eerste CD van Nonpoint is in 1997 onafhankelijk uitgebracht en heet Seperate Yourself. Deze werd opgevolgd door Struggle in 1999 en Statement in 2000. Na verschillende tours met o.a. Sevendust, Linkin Park en Staind zijn de jongens van Nonpoint naar de studio gegaan en kwamen in 2002 terug met de CD Development. Dat jaar hebben ze volop getourd en hebben o.a. opgetreden op Ozzfest. In 2004 hebben ze het album Recoil uitgebracht. Dat album werd opgevolgd door To The Pain in 2005, Live and Kicking in 2006 en Vengeance in 2007.

Meer informatie:
Nonpoint MySpace
Bieler Bros. Records

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 2
Categorie: Band biography | Geplaatst: 28 oktober 2007 om 18:46Karnivool biografie Karnivool biografie

Karnivool begon met optreden als een vierkoppige band in 1998 en heeft in twee jaar een groep fans opgebouwd, voordat ze hun self-titled EP uit hebben gebracht in mei 200. De CD werd op de radio van de staat gedraaid, maar ook op nationale en internationale radio stations in Zwitserland en Spanje.

Een verandering van de line-up vond plaats en later in dat jaar heeft Karnivool de achtergrondsectie geregeld, met Jon Stockman en Ray Hawking. Hun tweede EP, genaamd 'Persona', gaf ze materiaal om te spelen. Het jaar 2000 is geŽindigd in een optreden voor ca. 700 mensen op de FSD CD Launch.

Nu heeft Karnivool zijn eerste full-length album uitgebracht, genaamd Themata. Je kunt de review van dit album hier lezen.

Meer informatie:
Karnivool OfficiŽle website
Karnivool MySpace
Bieler Bros. Records

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 1
Categorie: Band biography | Geplaatst: 24 oktober 2007 om 19:53Skindred biografie Skindred biografie

Skindred is een alternative metal/punk/reggaerock band, die bezig is met een vernieuwende stroming muziek. De muziek is sterk beÔnvloed door raggae en rap, maar wisselt zeer sterk af met stevige metal.

De band bestaat uit de leden Benji Webbe (leadzanger), Dan (bassist), 'mikeydemus' (gitarist) en Arya G. (drummer). De band is een contract aangegaan met het Amerikaanse Bieler Bros. Records, waar ook hun nieuwe album 'Roots Rock Riot' bij uit zal komen.

Meer informatie:
Skindred OfficiŽle website
Skindred MySpace
Bieler Bros. Records

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 3
Categorie: Band biography | Geplaatst: 18 oktober 2007 om 18:32Army of Freshmen biografie Army of Freshmen biografie

Army of Freshmen is een 6 mans band uit Ventura, CaliforniŽ. Deze band bestaat uit Chris Jay (vocals), Aaron Goldberg (gitaar+vocals), Owen Bucey (keyboard+vocals), Dan Clark (keyboard+mini moog), Kai Dodson (bass) en Mike Milligan (drums).
Army of Freshmen is een rockband, maar wel een aparte. Dit komt door de keyboards die in alle nummers worden gebruikt. Een band die je dus niet zo snel tegenkomt.

Armt of Freshmen heeft al aardig wat van de wereld gezien. Zo hebben ze getourd in Japan, in Engeland, Europa en natuurlijk in de V.S. Ze tourden onder andere met Bowling For Soup, en onlangs speelden ze ook in Rotterdam. Ook hebben ze 3 albums uitgebracht, namelijk:

- The Army of Freshmen in 2001
- Beg, Borrow, Steal in 2004
- Under The Radar in 2006.
Lees meer


Auteur: Lauren | Reacties: 1
Categorie: Band biography | Geplaatst: 17 oktober 2007 om 21:43Nickelback Nickelback

Nickelback is opgericht in 1995 te Hanna, Alberta, Canada
De stijlen van deze band wordt omschreven als Post-Grunge, Hard-Rock en Alternative Rock.

Bezetting:

Chad Kroeger - vocals en gitaar
Ryan Peake - gitaar en backingvocals
Mike Kroeger - bas
Daniel Adair (afkomstig van 3 Doors Down) - drums

Het eerste album dat de band uitbracht, Silver side up, zorgde voor de doorbraak van de band. De CD lag op 9/11/2001 in de winkels. Op de ochtend van uitkomst was de band maar 15 kilometer verwijderd van de rampenplek waar United Airlines 93 neerstortte door de aanslagen die dag. De single ''How you remind me'' is voor sommige mensen hťt nummer om de gestorven Amerikanen te herdenken, waardoor het nummer de meest gespeelde song was in 2001 in de V.S.

Discografie:

Albums

Titel Jaar

Hesher (EP) 1996
Curb 1996
The state 2000
Silver side up 2001
Three sided coin 2002
The long road 2003
All the right reasons 2005
All the right reasons Special Edition 2007Singles

Titel Jaar
How you remind me 9/11/2001 (!)
Too bad 2002
Someday 2003
Feelin' way too damn good 2004
Photograph 2005
Far away 2006
Savin' me 2006
Rockstar 2007Lees meer


Auteur: SnakkaH | Reacties: 1
Categorie: Band biography | Geplaatst: 07 oktober 2007 om 04:40Stereoside biografie Stereoside biografie

Stereoside is een post-grunge band die bestaat uit de talentvolle leadzanger Jeff Shields, bassist David Oliver, drummer Chris York en de gitarist Ben Foster, die tevens zingt. Stereoside is gevormd in de eind negentiger jaren, als overblijfsel van de band 60 Cycle Hum. Stereoside heeft een album uitgebracht in 2005, met de oude zanger, Eddie Sweeney. Later heeft Eddie Sweeney de band verlaten, en werd vervangen door Jeff Shields. Jeff had een American Idol geÔnspireerde website gewonnen en is in 2006 bij Stereoside gekomen. Een jaar later is de band ingeschreven bij Bieler Bros. Records.

In september 2007 is het album van Stereoside genaamd "So Long" uitgekomen.


Meer informatie:
Stereoside OfficiŽle website
Stereoside MySpace
Bieler Bros. RecordsLees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 1
Categorie: Band biography | Geplaatst: 05 oktober 2007 om 01:08Spinvis biografie Spinvis biografie

Spinvis is de eenmansband van Erik de Jong. Erik is het tweede kind uit een gezin van vier kinderen en zijn ouders waren allebei muzikant. Zijn vader speelde gitaar en zijn moeder speelde hawaÔgitaar en ukelele.

In 2002 bracht Spinvis het album Lo-Fi uit; muziek die Erik op zijn zolderkamer in elkaar geknutseld heeft. Daarbij gebruikte hij o.a. computers, fluitjes en pandeksels. De muziek die hij heeft geproduceerd klinkt eenvoudig, maar is zorgvuldig gearrangeerd. Mede door de VPRO-achtige low budget-clips zijn Smalfilm en Bagagedrager bescheiden hits geworden.

Spinvis heeft meerdere singles uitgebracht, waaronder Spinvis, Ik wil alleen maar zwemmen en Smalfilm.


Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 7
Categorie: Band biography | Geplaatst: 05 oktober 2007 om 00:51Hinder biografie Hinder biografie

Hinder is een band uit Oklahoma City, Oklahoma die begonnen zijn in 2001. De band begon eerst maar met 3 leden, namelijk Joe "Blower" Garvey, Cody Hanson en zanger Austin Winkler. Later kwamen daar 2 bandleden bij, Mike Rodden en Mark King. Hinder speelt rock. Zij tekenden hun platencontract bij Universal Music Group/Universal Records. Hun eerste single was 'Get Stoned', waarna 'Lips of an Angel' als tweede single werd gelanceerd. Dit werd tevens ook hun grote doorbraakhit. De derde single is 'How Long' en de vierde single is 'Better Than Me'. Hun debuutalbum 'Extreme Behaviour' ging 1 miljoen keer over de toonbank in de VS.

Hinder heeft ter promotie van hun album al vrijwel de hele VS door getourd, en ook Europa. In Europa kwamen ze in Engeland, Duitsland en ook Nederland. Na hun laatste tour in November 2007, duiken zij de studio weer in om een nieuw album te maken. Er wordt gespeculeerd dat zij weer naar Nederland komen in mei 2008. Dus hou het in de gaten!

Lees meer


Auteur: Lauren | Reacties: 5
Categorie: Band biography | Geplaatst: 04 oktober 2007 om 13:00System of a Down biografie System of a Down biografie

System of a Down is een metalband uit Hollywood, CaliforniŽ. De mannen zelf zijn Armeens. System is vooral bekend door zijn opvallende muziekstijl. Hun meeste nummers gaan over politiek, gevoelens en hun sociale bezigheden. S.O.A.D. gebruikt verschillende soorten instrumenten, zoals, elektrische gitaren, drums en bass. Maar ook gebruiken zij in hun nummers piano, viool, mandoline enz. De band bestaat vanaf 1995. Hun meest bekende nummer is 'Chop Suey' van het album 'Toxicity'.

Op dit moment zijn de huidige leden Serj Tankian, Daron Malakian, Shavo Odadjian en John Dolmayan. De band heeft een groot succes gehad met hun eerste album met daarom hits als 'Spiders', 'Sugar' en 'Suite Pee'. Hun meest bekende en succesvolle album blijft echter 'Toxicity'. Dit album stond in de Amerikaanse, Canadeese en ook Europese albumlijsten op nummer 1. In mei 2006 heeft de band besloten om even een pauze in te lassen en om solo te gaan.
Serj Tankian is gaan werken op een solo album dat uitkomt op 23 october 2007. Elect The Dead wordt de titel van het nieuwe album. Het is helaas nog niet bekend wanneer de band weer bij elkaar komt.

System of a Down heeft de volgende 5 albums uitgebracht:

- System Of A Down in 1998
- Toxicity in 2001
- Steal this album! in 2002
- Mezmerize in 2005
- Hypnotize in 2005


Lees meer


Auteur: Lauren | Reacties: 10
Categorie: Band biography | Geplaatst: 04 oktober 2007 om 09:14Pearl Jam biografie Pearl Jam biografie

Pearl Jam is een rockband die opgericht is in Seattle. De band heette oorspronkelijk Mookie Blaylock, de bijnaam van een bekende basketballer. Ook hun eerste album was naar Mookie vernoemd: Ten. Het rugnummer van Mookie Blaylock.

De band heeft een naam opgebouwd in de grunge scene en werd voornamelijk bekend met Ten. Van dit album werden Alive, Black, Jeremy en Eleven Flow hits. Black heeft zelfs een de 14e plaats in de Arrow Rock 400 behaald en de 7e plaats in de 90's Request Top 100 van 3FM.

Eddie Vedder (zang/gitaar), Jeff Ament (bas), Mike McCready (gitaar), Stone Gossard (gitaar), Matt Cameron (drums) en Kenneth Gaspar (toetsenist) maken deel uit van het muziekfenomeen Pearl Jam. De band is voortgekomen uit Mother Love Bone en het Temple Of The Dog, een project dat is opgezet door Chris Cornell (ex-zanger Audioslave en Soundgarden, tegenwoordig solozanger). De eerste twee nummers van het album zijn opgedragen aan de overleden zanger van Mother Love Bone, Andrew Wood.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 7
Categorie: Band biography | Geplaatst: 04 oktober 2007 om 09:13My Chemical Romance biografie My Chemical Romance biografie

My Chemical Romance is een Amerikaanse rockband uit New Jersey. Een week na 11 september 2001 is de band tot stand gekomen door frontman Gerard Way en ex-drummer Matt Pelissier. Vrij snel daarna kwamen Ray Toro en Gerard's broer Mikey Way bij de band. In 2004 besloot Matt de band te verlaten. Matt werd vervangen door Bob Bryar uit Chicago. Hun bandnaam hebben ze overgenomen van het boek "Ecstasy, Three Tales of Chemical Romance" van Irvine Welsh. De band heeft een contract bij Reprise Records.

My Chemical Romance was een van de eerste bands die hun muziek gratis liet downloaden op de profielenwebsite MySpace. Doordat er veel nummers van hun werden gedownload, werden ze steeds meer bekender, mede door de mainstream-sound van het album "Three Cheers for Sweet Revenge". De band heeft ook zeker wel wat kritiek gehad. De vroegere fans noemden de 'nieuwe' fans 'posers'. In 2006 werden ze bekogeld op het Reading and Leeds Festival in Engeland. Het publiek zinde band niet, en bekogelde de band. Verder heeft Marilyn Manson ook een uitspraak gemaakt op de band in zijn nummer 'Mutilation is the Most Sincere Form of Flattery' van zijn laatste album.

My Chemical Romance heeft de volgende albums uitgebracht:
- I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love
- Three Cheers For Sweet Revenge
- Life On The Murder Scene (live album)
- The Black Parade

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 9
Categorie: Band biography | Geplaatst: 04 oktober 2007 om 09:10Cradle of Filth biografie Cradle of Filth biografie

Cradle of Filth is een Engelse metalband die is opgericht in 1991. De band wordt vaak gezien als een black metalband. Ze zijn begonnen als een death metalband, maar ze hebben de koers bij het uitbrengen van hun eerste album gewijzigd in melodische black metal. Het thema van dat album (en de albums daarna net zo goed) zijn eigenlijk om occultisme, seks en vampieren.

De band heeft ondertussen een lijst van 19 ex-bandleden, maar de huidige opstelling is: Dani Filth (zang), Paul Allender (gitaar), Charles Hedger (gitaar), Dave Pybus (bas), Rosie Smith (keyboard) en Martin "Marthus" äkaroupka (drums). De zanger Daniel Lloyd Davey begon de band samen met gitarist Paul Allender, bassist Jon Richard en drummer Darren White. De laatste twee zijn later gestopt met de band. Voor de vrouwelijke vocalen schakelt Cradle of Filth Sarah Jezebel Deva in, maar zij is geen officieel onderdeel van de band.

Het uitgebrachte albums van Cradle of Filth is net zo indrukwekkend als het aantal ex-bandleden:
1992 Orgiastic Pleasures Foul - DEMO
1992 The Black Goddess Rises - DEMO
1992 Invoking the Unclean - DEMO
1993 Total Fucking Darkness - DEMO
1994 The Principle of Evil Made Flesh
1996 Dusk and her Embrace
1996 V Empire or Dark Faerytales in Phallustein - EP
1998 Cruelty and the Beast
1999 From The Cradle to Enslave - EP
2000 Midian
2001 Bitter Suites to Succubi
2001 Lovecraft & Witch Hearts - Best of/ Compilatie
2002 Live Bait for the Dead - Live
2003 Damnation And A Day
2004 Nymphetamine
2006 Thornography
2007 Eleven Burial Masses - Live

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 3
Categorie: Band biography | Geplaatst: 04 oktober 2007 om 09:10Trapt biografie Trapt biografie

Trapt is een vierkoppige band uit Los Gatos, CaliforniŽ, Verenigde Staten. De band is ontstaan in 1997 met Chris Brown als zanger, Simon Ormandy op de gitaar, Peter Charewell op de basgitaar en David Stege achter het drumstel. Kort nadat de band gevormd was, hebben ze twee albums opgenomen: Amalgamation en Glimpse. Deze verkochten ze bij de lokale concerten. Op dat punt begon de populariteit van Trapt te groeien.

De band kreeg een contract bij Warner Bros. Records en begon met hun debuutalbum. Met een nieuwe drummer genaamd Robin Diaz hebben ze het album 'Trapt' opgenomen, en drie singles uitgebracht: 'Headstrong', een US Modern Rock nummer 1, 'Still Frame', met dezelfde prestatie op de US Modern Rock Chart, en 'Echo'. Het album heeft zelfs een platina status gekregen.

Hun tweede 'echte' album is Someone In Control geworden. Hoewel dit album niet zo'n groot succes was als de eerste, zijn ze net zo hard doorgegaan. Dit jaar is het album Trapt Live! uitgekomen. Op het moment zijn ze in Vancouver om een nieuw album te maken en op te nemen.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 1
Categorie: Band biography | Geplaatst: 04 oktober 2007 om 09:09Lingerie