Chevelle biografie
Rockwave Menu
Voorpagina
Ledenlijst
Registreren

 
Rockwave: rock, punkrock, hardrock, metal en meer!Rockwave categories
Album reviews
Band biographies
Concert reviews
General messages
News
Photo's
Video's

Rockwave new profiles
rockXinXmyXlife
G-G__S
Xjuz-kimmie
SnakkaH
Music_
abasinp
Sparky
San
Teuntje
Sabine

Rockwave bands
Arctic Monkeys
Army of Freshmen
Audioslave
Billy Talent
Black Stone Cherry
Buckcherry
Chevelle
Cradle of Filth
Hinder
Incubus
Karnivool
My Chemical Romance
Nickelback
Nonpoint
Pearl Jam
Raintime
SikTh
Skindred
Soundgarden
Spineshank
Spinvis
Stereoside
System of a Down
Three Days Grace
Trapt

Rockwave Partners en Links
Urenregistratie software
Gratis urenregistratie software
Urenregistratie Mac / OSX


Rockwave advertentie

Google
 

Nieuwe tracks Black Stone Cherry! Nieuwe tracks Black Stone Cherry!

Na hun debuutalbum is deze band als een speer naar de top geklommen van de rockwereld. Na 2 jaar wachten voor het nieuwe album... Is het dan eindelijk zover. Sinds 19 augustus is in Amerika de cd beschikbaar, en zijn de gloednieuwe tracks ook te beluisteren op dit geweldige medium!Lees meer


Auteur: Lauren | Reacties: 1
Categorie: News | Geplaatst: 23 augustus 2008 om 13:25BRABANT HEEFT ZIJN METALFESTIVAL TERUG! BRABANT HEEFT ZIJN METALFESTIVAL TERUG!

Na jaren van stilte, zal Eindhoven op 30 augustus weer flink trillen onder het harde geweld van metalmuziek. In de jaren 90 trok Dynamo Open Air in zijn hoogtijdagen meer dan honderduizend liefhebbers uit binnen- en buitenland. Het nieuwe initiatief 'Loud From The South' begint kleinschaliger in het Klokgebouw op het STRP-terrein in Eindhoven, maar heeft een zeer aansprekend programma samengesteld.

Lees meer


Auteur: SnakkaH | Reacties: 4
Categorie: News | Geplaatst: 15 augustus 2008 om 17:39The Police komt met live album The Police komt met live album

The Police? w00t? Dat stelletje ouwe rotten dat al sinds de flowerpowerperiode geen fatsoenlijke muziek gemaakt heeft?

Gelul natuurlijk.

The Police komt met een live album op DVD. De DVD zal "Certifiable" gaan heten, en wordt opgenomen in Buenos Aires. De inspiratie komt van hun wereldtoernee en ze zullen dus ook ieder nummer dat op het wereldtoernee gespeeld is op de DVD plaatsen. Een bonusje voor de liefhebber: een documentaire over de band en zijn verleden. We hebben ook een setlist, die je hieronder kunt bekijken.Setlist:

01. Message in a Bottle
02. Synchronicity II
03. Walking on the Moon
04. Voices Inside My Head / When the World Is Running Down, You Make the Best of What`s Still Around
05. Don`t Stand So Close to Me
06. Driven to Tears
07. Hole in my Life
08. Truth Hits Everybody
09. Every Little Thing She Does is Magic
10. Wrapped Around Your Finger
11. De Do Do Do De Da Da Da
12. Invisible Sun
13. Walking in your Footsteps
14. Can`t Stand Losing You
15. Roxanne
16. King of Pain
17. So Lonely
18. Every Breath You Take
19. Next to You

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 1
Categorie: News | Geplaatst: 10 augustus 2008 om 21:48AC/DC komt met nieuw album! AC/DC komt met nieuw album!

Acht jaar is het geleden dat het laatste album van onze AC/DC mannen is uitgekomen. (Dat was destijds Stiff Upper Lip) Tijd voor een nieuw album dus.

Gelukkig denkt de band er zelf ook zo over, want Brian Johnson, de zanger van AC/DC, heeft bevestigd dat het gaat gebeuren ook. Rond de vijf weken geleden ging de band op een crusade naar de studio, en sloopte alles op zijn pad om inspiratie op te doen voor een keihard rockalbum. Dat alles onder leiding van Brendan O'Brien, de man die heeft samengewerkt met onder andere Pearl Jam, Audioslave en Velvet Revolver.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 2
Categorie: News | Geplaatst: 23 april 2008 om 10:00Mission Metallica Mission Metallica

Het gerucht gaat al een tijdje de ronde, maar het schijnt ernaar dat het lijkt dat Metallica uiteindelijk misschien tóch met een nieuw album gaat komen. En da's hip!

Het motto luidt: enjoy the album... before it's done. Klinkt grappig, toch? En verder kun je er je e-mail adres opgeven om up-to-date te worden gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom onze rockmakkers.

Enfin, zie hier: Mission Metallica

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 2
Categorie: News | Geplaatst: 22 april 2008 om 13:00Uh-oh! Amy aan de wiet! Uh-oh! Amy aan de wiet!

Die stoute Amij Wijnhuis toch! De mallerd heeft zich compleet uitgeleefd op een gezellig feestje van een vriend in haar 'home town' London. Toch had Amy wat beter na moeten denken, want de kunst van de fotografie bestaat al enkele decennia. Dit is dan ook de oorzaak van een very charming photoshoot. Want hey, zo ís Winehouse gewoon.

De geruchten gaan zelfs dat ze haar maagsappen aan de rest van het publiek getoond heeft, en deze netjes gedeponeerd heeft op een mede-feestbeest. Bedenk natuurlijk wel dat een joint hier in Nederland weinig uitmaakt (hoe meer hoe beter, toch?) maar dat het in Engeland een schandaal is. Hierdoor lijkt het ook alsof ze nog steeds vastzit aan haar drugsverslaving. Topwijf zeg ik je.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 4
Categorie: News | Geplaatst: 22 april 2008 om 10:21Nieuw weezer album Nieuw weezer album

Bassist Scott Shriner heeft bevestigd dat er toch echt een nieuw album van weezer uitkomt. Namelijk in april volgend jaar. Scott zei: "I have never been so excited in my life. Weezer fans truly have something to look forward to. The entire band has accomplished some of its most challenged goals as a group and as individuals."

Weezer heeft overigens de release date van "Alone" naar 18 december verplaatst.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 1
Categorie: News | Geplaatst: 15 november 2007 om 15:04SikTh zoekt nieuwe zanger SikTh zoekt nieuwe zanger

Het is jammer, maar SikTh zangers Mikee W. Goodwill en Justin Hill verlaten de band SikTh. De paden scheiden vriendschappelijk, voor Goodwill vooral omdat hij verder wil gaan met zijn andere Sad Season project en Justin Hill gaat zich meer richten op zijn werk als producer, omdat hem dat heel goed afgaat.

De band maakt nog wel de ‘This Ain’t The Summer Of Love’ tour af en zijn intussen al op zoek naar een (stel) nieuwe zanger(s). Dus, wil je bij een grove metalband flink je longen uit je lijf schreeuwen, grijp je kans!

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 3
Categorie: News | Geplaatst: 29 oktober 2007 om 16:36HIM frontman Ville Valo en zijn ex HIM frontman Ville Valo en zijn ex

Het tweede nieuwsbericht over HIM achter elkaar. De HIM frontman Ville Valo en zijn ex-vriendin hebben ruzie gekregen. De zanger moest bijna de band teleurstellen door de eerste grote Amerikaanse tour af te zeggen, omdat hij in elkaar geslagen was door zijn ex.

Ville heeft een blauw oog en heeft een gescheurd trommelvlies, omdat zijn ex zo hard in zijn oor heeft geschreeuwd dat het van binnen begon te bloeden. Of zoals hij het zelf uitlegt: "She was a tough girl and she wasn't afraid to show it. She once punctured my ear-drum by screaming so loudly in my ear that it bled from the inside. If the hole in my ear had have been any bigger, I'd have had to go for surgery and our band would have missed their first major American tour.

Violence is always pretty bad but it doesn't get any worse than being beaten up by a girl, does it?"

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 3
Categorie: News | Geplaatst: 28 oktober 2007 om 11:11The name is HIM. HIM HIM! The name is HIM. HIM HIM!

Volgens de Daily Star is het zo dat de band HIM de themesong van de volgende Bond film mag gaan maken. David Arnold en Don Black hebben aangegeven erg onder de indruk te zijn van het nummer "Wings of a butterfly" van de HIM-jongens. De producers van James Bond en Ville Valo kwamen elkaar bij de BMI awards tegen, waar ze in een diep gesprek belandden.

"David Arnold and Don Black were in deep conversation with Ville on the night. They love the song that won him an award. They think he has just the right ear to write a classic Bond hit with them."

Voor het volledige artikel op Daily Star, klik HIER.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 1
Categorie: News | Geplaatst: 28 oktober 2007 om 10:10Ozzy Osbourne gearresteerd Ozzy Osbourne gearresteerd

Stel je voor, je ligt rustig te slapen in je hotel. En dan ineens gaat er een of andere idioot vuurwerk af lopen steken in de hal. Jawel, die idioot was Ozzy Osbourne. Tommi Iommi, de gitarist van Ozzy had er het volgende over te zeggen: "Iedereen werd 's nachts wakker van een enorme knal. Ik werd wakker en zag Ozzy uit z'n dak gaan en vuurwerk afsteken in de gang."

Diezelfde dag had Ozzy de complete vuurwerklading van een winkel nog opgekocht. Toch heeft hij wel een dure hobby, want de schadeclaim bedraagt 200.000 dollar.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 5
Categorie: News | Geplaatst: 22 oktober 2007 om 11:19Latterman is uit elkaar Latterman is uit elkaar

De band Latterman is uit elkaar. De bassist van Latterman, Matt Canino, heeft dit uitgelegd in een interview. Hij heeft er het volgende over gezegd:

"We were a band for 7 years and it was time to not be a band anymore. I was in New York less and less and there was some record label stress and things were just getting too weird with the shows we were getting asked to play, the things we were getting asked to do, and the way we felt the band was being perceived.

Personally, I don't give a shit about "being positive" or whatever that meant when we were all 18, and the most people seemed to be getting out of the band was "how important friendships are." Well how fucking boring is that? No shit, friendships are important, but I think that was far away from the messages we were trying to convey with Latterman.

I felt like a broken record going on tour and talking about sexism in punk rock every night and then some fucking bro-dudes coming up to me and saying some fucked up shit. I even got to a point where I stopped calling them out on it, and that just felt wrong. I was tired. Basically, it just stopped making sense for everyone in the band to keep on doing the band."


Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 0
Categorie: News | Geplaatst: 20 oktober 2007 om 17:31Soloalbum van Weezer frontman Rivers Cuomo Soloalbum van Weezer frontman Rivers Cuomo

De frontman van Weezer komt binnenkort met een soloalbum. De titel wordt "Alone - The home recordings of Rivers Cuomo" en zal bestaan uit nummers die hij in de afgelopen 15 jaar heeft geschreven.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de CD tegelijk uit zou komen met het boek dat hij aan het schrijven is, maar omdat het boek nog niet af is wordt dat lastig. Zijn boek komt waarschijnlijk zelfs pas volgend jaar uit.

Weezer gaat overigens zelf gewoon door met waar de band mee bezig was, het volgende album heeft een ietwat lange titel, maar luidt als volgt: "In a large room that normally doesn't serve as a place where bands record their albums". Deze CD kunnen we ook volgend jaar verwachten.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 1
Categorie: News | Geplaatst: 19 oktober 2007 om 08:00Radiohead gitarist maakt filmcd Radiohead gitarist maakt filmcd

De gitarist van Radiohead, Jonny Greenwood, komt over een tijdje met een speciale CD voor de film There will be blood, van Paul Thomas Anderson. De CD ligt vanaf 18 december in de schappen en zal een tiental nummers bevatten.

Hier alvast een tracklist:

1. Open Spaces
2. Future Markets
3. Prospectors Arrive
4. Eat Him By His Own Light
5. Henry Plainview
6. There Will Be Blood
7. Oil
8. Proven Lands
9. HW/Hope Of New Fields
10. Smear

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 2
Categorie: News | Geplaatst: 18 oktober 2007 om 18:45Het podium leek toch echt groter... Het podium leek toch echt groter...

Paul Thomas, de bassist van Good Charlotte, is tijdens zijn tournee in Australië van het podium afgevallen. Hoewel het wel een redelijk schokkend gebeuren was voor de fans, viel het allemaal gelukkig wel mee. Paul heeft het concert ook gewoon afgemaakt, al was het wel zittend.

Nadat ze het optreden hadden afgemaakt, zijn ze direct naar de dokter gegaan. Gelukkig was alles in orde en kan de Australische tour gewoon doorgaan.

Lees meer


Auteur: Edwin | Reacties: 7
Categorie: News | Geplaatst: 17 oktober 2007 om 17:21Lingerie