Trapt biografie
Rockwave Menu
Voorpagina
Ledenlijst
Registreren

 
Rockwave: rock, punkrock, hardrock, metal en meer!Rockwave categories
Album reviews
Band biographies
Concert reviews
General messages
News
Photo's
Video's

Rockwave new profiles
rockXinXmyXlife
G-G__S
Xjuz-kimmie
SnakkaH
Music_
abasinp
Sparky
San
Teuntje
Sabine

Rockwave bands
Arctic Monkeys
Army of Freshmen
Audioslave
Billy Talent
Black Stone Cherry
Buckcherry
Chevelle
Cradle of Filth
Hinder
Incubus
Karnivool
My Chemical Romance
Nickelback
Nonpoint
Pearl Jam
Raintime
SikTh
Skindred
Soundgarden
Spineshank
Spinvis
Stereoside
System of a Down
Three Days Grace
Trapt

Rockwave Partners en Links
Urenregistratie software
Gratis urenregistratie software
Urenregistratie Mac / OSX


Rockwave advertentie

Google
 

Karnivool : Themata

Nummers:
1 - Coté
2 - Themata
3 - Shutterspeed
4 - Fear of the Sky
5 - Roquefort
6 - L1fel1ke
7 - Scarabs
8 - Sewn and Silent
9 - Mauseum
10 - Synops
11 - Omitted for clarity
12 - Change [part 1]

Algemeen:
Dit album van Karnivool is ons ter review aangeboden door Bieler Bros. Records. Na een tijdje te moeten hebben teren op een aantal nummers van MySpace, had ik de CD dan. Ik was benieuwd, want ik had hoge verwachtingen van de band, vooral omdat ik het materiaal op MySpace al grijs gedraaid had. Het resultaat was zéker niet verkeerd.

Beoordeling:
Het eerste nummer (Coté) ervaarde ik vooral als een opwarmertje, het brengt je in de stemming voor de rest van de CD. Daarna kwam het nummer van de albumtitel: Themata. Ik heb er geen ander woord voor: briljant. Daarna ga je door met een serie nummers met een compleet eigen identiteit, waarbij vooral L1fel1ike uitblinkt. Het nummer staat symbool voor een CD die op een geweldige manier hard en zacht kan afwisselen.

Het begin van Sewn and Silent, nummer 8 op de CD, is ook heel mooi. Het is akoestisch en de zang is ook wat zachter, maar daarna komt het karakter van een rockband weer wat meer naar voren en wordt het geheel wat 'rock' achtiger. Nummer 10, Synops, is vreemd vanwege zijn vreemde opbouw. Het nummer op zichzelf is geen geweldig nummer, maar het past prima in het geheel van de CD.

Nummer 11: pure stilte. Het is een opname van ca. 20 seconden stilte. Vreemd, maar als je naar het laatste nummer van het album luistert (Change [part 1]) begin je meteen te snappen waarom de stilte erin zat. Het is een stilte die wordt verbroken door iets dat klinkt als een mix tussen feedback en onweer. Dan ruis en daarna melodie en later zachte zang. Het is apart, maar mooi. De afwisseling doet je licht vermoeden dat ze het concept van Tool hebben genomen en er hun eigen invulling aan hebben gegeven.

Eén van de redenen waarom ik vind dat dit album meer dan geslaagd is, is omdat de muziek afwisselend en muzikaal is. Je moet wennen aan de stijl, of er direct van houden, maar goed is het zeker. Vooral mensen die van dingen 'naast' de normale muziek houden, is dit album een aanrader. Karnivool heeft heel veel potentie en met een klein beetje promotie kan de band met gemak doorbreken in de Nederlandse rock scene.

Cijfer: 9.5

Auteur: Edwin | Geplaatst: 24 oktober 2007 om 19:25
Er zijn nog geen reacties geplaatst!
Je bent niet ingelogd! Meld je hier aan of log je aan de rechterkant in!
Lingerie