Audioslave biografie
Rockwave Menu
Voorpagina
Ledenlijst
Registreren

 
Rockwave: rock, punkrock, hardrock, metal en meer!Rockwave categories
Album reviews
Band biographies
Concert reviews
General messages
News
Photo's
Video's

Rockwave new profiles
rockXinXmyXlife
G-G__S
Xjuz-kimmie
SnakkaH
Music_
abasinp
Sparky
San
Teuntje
Sabine

Rockwave bands
Arctic Monkeys
Army of Freshmen
Audioslave
Billy Talent
Black Stone Cherry
Buckcherry
Chevelle
Cradle of Filth
Hinder
Incubus
Karnivool
My Chemical Romance
Nickelback
Nonpoint
Pearl Jam
Raintime
SikTh
Skindred
Soundgarden
Spineshank
Spinvis
Stereoside
System of a Down
Three Days Grace
Trapt

Rockwave Partners en Links
Urenregistratie software
Gratis urenregistratie software
Urenregistratie Mac / OSX


Rockwave advertentie

Google
 

Soundgarden biografie

Soundgarden werd opgericht in 1984 door Chris Cornell (zang) en Hiro Yamamoto (bass), en na een tijdje kwam ook Kim Thayil (gitaar) bij de band, nadat hij was verhuisd van Illinois naar Seattle met Yamamoto en Bruce Pavitt, die later Sub Pop Records oprichten. De band dankt haar naam aan "The Sound Garden" een soort kunst/audio-installatie in Seattle's Magnuson Park.

Cornell speelde aanvankelijk als zanger/drummer in de band, maar de band rekruteerde Scott Sundquist als drummer, zodat Cornell zich geheel op de zang kon storten. De band nam twee nummers op die verschenen op een compilatiealbum voor C/Z Records, genaamd Deep Six waarop ook nummers staan van de bands Green River, Skin Yard, en The Melvins.

In 1986 verliet Sundquist de band, en werd hij vervangen door Matt Cameron, die eerst drumde bij Skin Yard. De band tekende bij SubPop, en bracht de EP Screaming Life uit in 1987, en de EP Fopp in 1988. Een compilatie van beide kwam uit op de EP Screaming Life/Fopp in 1990.

Hoewel de band aanbiedingen kregen van vele grote labels, tekende de band in 1988 bij SST Records om hun debuutalbum uit te brengen, Ultramega OK, waarvoor de band een Grammy-nominatie ontving. In 1989 bracht de band haar eerste album voor een groot label, Louder Than Love, dat werd uitgebracht door A&M Records. Na de release van het album verliet Yamamoto de band om zijn opleiding af te maken. Hij werd kort vervangen door Jason Everman, voormalig lid van Nirvana, die ook te zien was op de Louder Than Live-video, maar Ben Shepherd werd uiteindelijk zijn permanente vervanger.

De nieuwe samenstelling nam Badmotorfinger op in 1991. Hoewel succesvol, werd het album overschaduwd door Nirvana's Nevermind. De band tourde met Guns N' Roses om het album te promoten, en bracht later de video Motorvision uit die was opgenomen tijdens die tour.

De band maakte haar opkomst in de "grungefilm" Singles, waarop ze het nummer "Birth Ritual" speelden. Dat nummer verscheen op de soundtrack, evenals een solonummer van Cornell, "Seasons". De film bevatte ook een clip van de demoversie van "Spoonman", een nummer van het album Superunknown uit 1994.

Superunknown was de doorbraak van de band, door het succes van de single "Black Hole Sun".

Het laatste album van de band was Down on the Upside dat uitkwam in 1996. Soundgarden maakte in april 1997 bekend dat de leden uit elkaar gingen. Enkele maanden daarna werd er een greatest-hitscompilatie uitgebracht, genaamd A-Sides. Cornell nam daarna een soloalbum op (Euphoria Morning), en richtte later een nieuwe band op, Audioslave, samen met ex-leden van Rage Against The Machine. In 1998 tourde Cameron met Pearl Jam voor hun Yield Tour, waarna hij permanent bij die band kwam. Thayil werkte samen met ex-Dead Kennedys-zanger Jello Biafra, voormalig Nirvana-bassist Krist Novoselic en drummer Gina Mainwal voor één show; ze traden op als the No WTO Combo tijdens de WTO-ministerstop in Seattle op 1 december 1999 en zouden later enkele gitaartracks leveren aan het album Probot (2004), een project van Dave Grohl.

discografie:

Studio albums

1988 - Ultramega OK
1989 - Louder Than Love
1990 - Screaming Life/Fopp
1991 - Badmotorfinger
1994 - Superunknown
1996 - Down on the Upside
1997 - A-Sides

EPs

1987 - Screaming Life
1988 - Fopp
1989 - Flower
1995 - Songs from the Superunknown

Singles

1992 - Jesus Christ Pose
1992 - Outshined
1992 - Rusty Cage
1994 - Spoonman
1994 - Black Hole Sun
1994 - My Wave
1994 - Fell on Black Days
1995 - The Day I Tried to Live
1995 - Superunknown
1996 - Pretty Noose
1996 - Burden in My Hand
1996 - Blow Up the Outside World
1997 - Rhinosaur
1997 - Bleed Together
Auteur: SnakkaH | Geplaatst: 04 oktober 2007 om 01:02
Er zijn nog geen reacties geplaatst!
Je bent niet ingelogd! Meld je hier aan of log je aan de rechterkant in!
Lingerie